آفتاب ایرونی

این وب لاگ با هدف ایجاد مرکزیتی برای اطلاع رسانی و ایجاد ارتباط در محیط مجازی برای مدیران،مشاوران، متخصصین و پژوهشگران جهت هم افزایی و اثر گزاری در این حوزه مدیریت ایجاد شده است.و شامل یادداشت های از مدیریت فناوری اطلاعات، بانکداری، مدیریت اجرایی،مدیریت استراتژی، مدیریت برند، مدیریت روابط عمومی،مدیریت دانش، تعالی سازمانی، بهره وری، کارآفرینی، روانشانسی، اجتماعی و خانواده می باشد. و آفتاب ایرونی اشاره به اندیشه و قدرت مدیران و متخصصین ایرانی دارد.

سپر دفاعی بدن در برابر آلودگی هوا

 رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه توصیه کرد با سالاد میوه و سبزی بر آلودگی هوا غلبه کنند.

مصرف میوه و سبزیها می‌تواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند.  او آلودگی هوا را یکی از خطرناکترین آلودگی ها برای انسان عنوان کرد و افزود: در صورت آلوده بودن آب یا غذا می‌توان از مصرف آن خودداری یا جایگزینی برای آن یافت، اما با توجه به نیاز انسان به هوا و اکسیژن، آلودگی هوا را جزو خطرناک ترین آلودگی ها قلمداد کرده‌اند- زیرا حساس‌ترین ارگان بدن یعنی ریه را که وظیفه تبادل اکسیژن و گاز کربنیک را با جریان خون دارد مورد تهاجم قرار می‌دهد.

ذرات ریز و آلودگی‌های موجود در هوا می‌تواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطانهای مختلف را فراخوان کند. البته بدن انسان به صورتی خلق شده که با تمهیداتی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن می تواند از خطر گذر کند.

مصرف منابع غذایی حاوی آنتی اکسیدان را از مهمترین عوامل دفع این آلودگی ها می باشد :

* سبزیهای رنگارنگ و میوه‌های متنوع موادی وارد بدن می‌کنند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع سموم کمک می‌کند.

*  شیر و لبنیات کم چرب نیز بدن را تقویت می‌کند.  

* مغزها و دانه‌های کپک نزده مانند پسته، بادام، فندوق به دلیل اینکه حاوی منابع غنی انرژی، پروتئین و مواد معدنی هستند حاوی ماده سلینوم هستند که نه تنها ضد سرطان است بلکه مانع جذب فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه و ..) در بدن شده و آنها را به بیرون هدایت می‌کند.  

سبزی ومیوه‌های حاوی آنتی اکسیدان حتی سموم ناشی از استرس های گوناگون را خنثی و از بدن خارج می‌کند. همچنین به علت وجود فیبر، این مواد غذایی در جذب قندها و چربی‌ها تعادل ایجاد می‌کنند به عبارتی این منابع غذایی "جاروهای بدن" تلقی می‌شود و کبد را از خمودگی بیمار گونه نجات می‌دهند.  

این میوه‌ها و سبزیها علاوه بر طعم و رنگ 50 نوع ریز مغزی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. درگذشته میزان مصرف گروه میوه‌ها و سبزیها را 5-7 واحد در روز تعیین کرده بودند اما اخیراً گفته شده تا 9 واحد در روز نیز می‌توان از این مواد تغذیه کرد.

هر واحد معادل یک لیوان سبزی خام و نصف لیوان سبزیهای پخته است که می‌شود به صورت جداگانه یا مخلوط مصرف کرد و یک واحد حاوی 25 کالری است. البته به دلیل وجود قند درگروه میوه‌ها زیاد روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود و نباید غذا را حذف و میوه را جایگزین آن کرد. بنابراین، روزانه حداقل دو واحد (معادل 200 گرم) و حداکثر پنج واحد (معادل 500 گرم) از انواع میوه باید مصرف شود.

بهتر است با خرد کردن میوه‌های مختلف نوعی از سالاد میوه تهیه شود و با افزودن مقداری دانه و مغز و کمی دارچین علاوه بر لذت بردن از طعم این مواد غذایی در مقابل آلودگی هوا و سرمای زمستان بدن خود را مقاوم کنند.

+   سید محمد طباطبایی ; ٢:۳٠ ‎ب.ظ ; ۱۳٩۱/۱٠/۱٦

design by macromediax ; Powered by PersianBlog.ir