آفتاب ایرونی

این وب لاگ با هدف ایجاد مرکزیتی برای اطلاع رسانی و ایجاد ارتباط در محیط مجازی برای مدیران،مشاوران، متخصصین و پژوهشگران جهت هم افزایی و اثر گزاری در این حوزه مدیریت ایجاد شده است.و شامل یادداشت های از مدیریت فناوری اطلاعات، بانکداری، مدیریت اجرایی،مدیریت استراتژی، مدیریت برند، مدیریت روابط عمومی،مدیریت دانش، تعالی سازمانی، بهره وری، کارآفرینی، روانشانسی، اجتماعی و خانواده می باشد. و آفتاب ایرونی اشاره به اندیشه و قدرت مدیران و متخصصین ایرانی دارد.

راهنمای جامع مدیریت حریم خصوصی در فیس‌بوک
ساعت ٩:٥٥ ‎ق.ظ روز ۱۳٩۱/۱۱/۱٦  کلمات کلیدی: امنیت اطلاعات ، اینترنت ، فیس بوک

تلاش برای حفظ حریم خصوصی و امنیت در فیس‌بوک، مطلبی است که در کمال تعجب بسیاری از کاربران ایرانی به آن توجه نمی‌کنند و بسیار راحت می‌شود به اطلاعات و عکس‌های خصوصی و مطالب عده قابل توجهی از آنها در فیس‌بوک دست یافت.

متأسفانه باید بگویم که راهبرد فیس‌بوک در زمینه حریم خصوصی و امنیت اطلاعات، راهبرد درستی نیست، فیس‌بوک وقتی که یک ویژگی تازه را فعال می‌کند به جای اینکه نظر ما را در مورد فعال کردن یا نکردن آن بپرسد، رأسا آن را فعال می‌کند، این ویژگی‌ها تازه گاهی باعث اشتراک اطلاعاتی می‌شوند که ما دوست نداریم. به شیوه مشابهی فیس‌بوک گزینه‌های امینتی جدید را هم که فعال می‌کند، به اطلاع ما نمی‌رساند.

شما حتما باید در اولین فرصت وقت بگذارید و همه این گزینه‌ها را مرور کنید و تنظیمات امنیتی خود را انجام بدهید.


واقعیت این است که محیط فیس‌بوک، محیط چندان امنی نیست، شخصا آدم فیس‌بوک‌ای نیستم، اما توصیه من به کسانی که در این شبکه فعالیت می‌کنند این است که در صورت امکان و برای خاطرجمع شدن، تصور کنند که هر چیزی که در فیس‌بوک می‌نویسند و هر عکسی که می‌گذارند، به صورت عمومی در دسترس است!

اما اگر شما جزو آن دسته‌ای هستید که حوصله محافظه‌کاری‌های افراطی را ندارید و دوست دارید با دوستان فیس‌بوکی خود راحت باشید، حتما باید تنظیمات مربوط به حریم خصوصی خود را با دقت مطالعه و مشخص کنید.

۱ – تنظیمات پایه حریم خصوصی: به اینجا [1] بروید و مشخص کنید که لینک‌ها، استاتوس و عکس‌هایی را که می‌فرستید در معرض دید همه قرار بگیرند یا فقط دوستان فیس‌بوکی قادر به دیدن آنها باشند ، یا اینکه دوستان فیس‌بوکی و عده معدودی که خود مشخص می‌کنید، اجازه مشاهده داشته باشند.

البته در هنگام نوشتن هر پست هم امکان دارید که سطح دسترسی به آن را مشخص کنید، اما تنظیم بالا یک تنظیم پیش‌فرض عمومی برای شماست.

۲ - در همین صفحه پایین بیایید، تا تنظمیات بعدی را ببینید، در قسمت How You Connect،‌ گزینه‌های به دربخوری دارید:
- گزینه اول برای این است که در صورت تمایل اجازه ندهید هر کسی با جستجوی ایمیل یا شماره تلفن شما، به راحتی پروفایل فیس‌بوک شما را پیدا کند.
- گزینه دوم واقعا کاربردی است و می‌توایند با آن از اینکه هر شخص ناآشنایی درخواست دوستی به شما بدهد جلوگیری کنید و مثلا فقط به دوستان دوستان خود اجازه درخواست دوستی دادن را بدهید.
- گزینه سوم هم ارسال پیام مستقیم به شما توسط همگان را محدود می‌کند.

۳: باز هم در همان صفحه [1] اگر قدری دیگر پایین‌تر بروید، به Timeline and Tagging می‌رسید، در این قسمت می‌توانید تعیین کنید که:
- آیا دوستانتان اجازه نوشتن در تایم‌لاین شما را داشته باشند یا نه.
- آیا هر کسی مجاز به دیدن محتواهایی که دیگران در تایم‌لاین شما نوشته‌اند، باشند یا این عده محدود به دوستان یا دوستان دوستان باشد.
- آیا شما باید نخست، پستی را که دوستی نوشته و در آن شما را تگ کرده، باید تأیید کنید یا اینکه نیازی به این کار نمی‌بینید.
- چه کسی مجاز به دیدن پست‌هایی باشد که در آن شما تگ شده‌اید؟
- آیا شما باید نخست، تگ‌هایی را که دیگران به پست‌های خودتان اضافه کرده‌اند، تأیید کنید یا نیازی به این کار نمی‌بینید.

۴-  در صفحه مدیریت حریم خصوصی باز هم پایین‌تر بروید تا به قسمت Ads, Apps and Websites برسید.
- در اولین قسمت شما می‌توانید اپلکیشن‌های فیس‌بوکی را مدیریت کنید. در طول زمان شما اجازه دسترسی عده زیادی از اپلیکیشن‌ها را به اطلاعات فیس‌بوک خود داده‌اید، منطقی است که مروری بر فهرست اپلکیشن‌های خود داشته باشید و آنها را ویرایش کنید. اما به جای اینکه در مورد تک‌تک اپلیکیشن‌ها تصمیم بگیرید این اختیار را هم دارید که دکمه خاموش و روشن را بزنید و به یک‌باره اجازه دسترسی را از همه اپلیکیشن‌ها  بگیرید.

- قسمت دوم هم مهم است، در اپلکیشن‌های قدیمی فیس‌بوک نمی‌توانستید مشخص کنید که یک پست عمومی یا خصوصی باشد، در این قسمت می‌توانید مشخص کنید که کلیه این پست‌ها عمومی یا خصوصی شوند.

- در قسمت بعدی می‌توانید مشخص کنید که چه دسته‌ای از اطلاعاتی که شما در پروفایل خود نوشته‌اید، قابل دسترسی برای دیگران باشد. مثلا مردم بتوانند نام وبلاگ شما را در بیوگرافی شما ببینند،‌ از تاریخ تولد شما مطلع شوند، بدانند در کدام شهر زندگی می‌کنید، مجرد یا متأهل هستید یا قادر به دیدن عکس شما باشند یا نه.

- در قسمت Instant personalization می‌توانید مشخص کنید که محتواهای «زورکی!» سایت‌هایی مثل بینگ، پاندروا یا روتن تومیتوز وارد فیدهای شما بشوند یا نه!

- قسمت Public Search هم مهم است، در این قسمت مشخص می‌کنید که وقتی کسی نام شما شما را در یک موتور جستجو وارد می‌کند، می‌تواند مختصری از اطلاعات و نوشته‌های تایم‌لاین شما را ببیند یا نه. جالب است که در همین قسمت تذکر داده شده است که چون موتورهای جستجو «کش» اطلاعاتی دارند، ممکن است تا مدتی بعد از غیرفعال کردن دسترسی هم اطلاعات مختصری از اطلاعات تایم‌لاین شما قابل جستجو باشند!

- در قسمت بعدی می‌توانید آگهی‌ها را تنظیم کنید: فیس‌بوک ادعا می‌کند که در حال حاضر اجازه دسترسی به نام و عکس شما را در آگهی‌های اپلیکیشن‌های شرکت‌های ثالث نمی‌دهد، با این همه در این قسمت شما مجاز هستید که در این قسمت به صورت قاطع اعلام کنید که در صورت تغییر سیاست فیس‌بوک در آینده، باز هم مخالف اشتراک اطلاعات خود هستید.

۴- تدبیر فاش‌گویی‌های گذشته!
ممکن است سیاست شما در گذشته این بوده باشد که مطالب خود را با همه به اشتراک گذاشته باشید، در این صورت باید چه کنید؟ در این قسمت می‌توانید آب رفته را به جوی برگردانید و دسترسی به همه پست‌های قدیمی خود را محدود کنید.

۵- و در صورتی که شخصی شما را به ستوه آورده باشد، می‌توانید در قسمت آخر به راحتی او را «بلاک» کنید. در همین قسمت می‌توانید در صورتی که دوستی مدام به شما پیشنهاد نصب اپ می‌کند، یا رویدادی را به شما مدام گوشزد می‌کند و این کارش شما را خسته کرده، جلوی این دعوتنامه‌ها و تذکراتش را بگیرید.


تنظیمات مربوط به پروفایل: پروفایل شما حاوی اطلاعات مهمی در مورد شماست، چرا که با دقت در آن افرد دیگر متوجه سلیقه موسیقی، سینمای، مذهب و ترجیحات سیاسی شما بشوند.

اگر وارد صفحه خود بشوید و روی دکمه update info کلیک کنید وارد قسمت تنظیمات پروفایل خود می‌شوید. در این قسمت در بخش ویرایش هر قسمت از اطلاعات پروفایل خود می‌توانید مشخص کنید که اطلاعات برای همه یا فقط دوستان یا دوستان دوستان شما قابل مشاهده باشد.


تنظیمات امنیتی کمتر شناخته‌شده: شما ممکن است آنقدر فیس‌بوک‌باز باشید که در طول زمان همه چیزهایی را که در بالا به آن اشاره کردم را بدانید.

اما تنظیماتی هم هستند که کمتر کاربری به آنها توجه می‌کند.

۱- برای مثال برای مرور ایمن شما باید ترتیبی بدهید که همیشه با HTTPS وارد فیس‌بوک شوید، برای این کار روی Account Settings کلیک کنید:

و بعد در قسمت Security، گزینه Secure Browsing را پیدا کنید و Secure Browsing را تیک بزنید.

۲- ورود دو مرحله‌ای به فیس‌بوک: همه تنظیمات و احتیاط‌های شما در صورتی که کسی پسورد شما را در فیس‌بوک پیدا کند و اکانت شما را هک کنید، بی‌معنا می‌شود، در این قسمت شما ترتیبی بدهید که از این امر جلوگیری بشود.

در این قسمت هر وقت فیس‌بوک احساس کند که با کامپیوتر یا هر وسیله دیگری به اکانت شما دسترسی پیدا شده، برای اطمینان از اینکه واقعا خودتان از وسیله دیگری می‌خواهید وارد فیس‌بوک شوید، کدی را به موبایل شما می‌فرستد، از آنجا که موبایل شما دست هکر نیست، بنابراین تلاش هکر نقش بر آب می‌شود.

برای فعال کردن ویژگی ورود دو مرحله‌ای به فیس‌بوک همان مسیر بالا را بروید، منتها این بار وارد Login Approvals شوید.

منبع: وبلاگ یک پزشک

آ فتاب ایرونی را از اینجا دنبال کنید: 

FEED